Adresgegevens

Autobedrijf GeertsAdres: Broekstraat 64
Postcode: 6612 AD
Plaats: Nederasselt
Tel: 024 - 6221413
Fax: 024 - 6222271
E: info@autobedrijfgeerts.nl

APK keuring

APK

Wanneer moet een auto een APK keuring?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór deze datum moet de auto opnieuw gekeurd zijn,de auto mag 2 maanden voor de uiteindelijke datum gekeurd worden .Nieuwe  benzine auto’s worden voor de eerste keer gekeurd als ze 4 jaar oud zijn,dan 2x om de 2 jaar na 8 jaar elk jaar. Diesel auto’s  gewoon na 3 jaar voor de eerste keer en daarna ieder jaar.

Wat wordt er na gekeken bij de APK?

Bij de APK keuring let de keurmeester op de verkeersveiligheid, het effect van het voertuig op het milieu en de juiste registratie.

De keurmeester let onder andere op de volgende onderdelen:

- Verkeersveiligheid: Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;  

- Milieu: Uitlaatgassen

- Algemeen: Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Andere belangrijke punten

Roetmeting
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen.

Viergasmeting
Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester controleert de keurmeester of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.


Geef uw mening over ons bedrijf